2024. márc. 29. péntek
Választások 2024
Adatkezelési Tájékoztató
KORONAVÍRUS
Telekom
Kincstári Start-értékpapírszámla
Kincstári Start-értékpapírszámla
Kincstári Start-értékpapírszámla
Megalakult a konyári fiatalok tánccsoportja, a DCK. A csoport önképző, a hardstyle műfajában tevékenykednek.


Majális

Falunap
 

A két település földrajzi közelsége lehetővé teszi, hogy minden évben megrendezzünk egy sportnapot, melyet nagy-nagy vendégszeretettel viszonoznak a határon túli magyar barátaink. Az idén úgy alakult, hogy előbb mi kaptuk a meghívást, melynek a Művelődési Házban sikeresen működő Ifjúsági Klubbal kiegészülve örömmel tettünk eleget.

Tizennyolcan vágtunk neki az útnak tele elszántsággal és győzni akarással, mert a barát, itt ezen a délutánon ellenfél lesz és az ellenfelet le kell győzni! Nem is volt hiány küzdésben! Bíztunk benne, hogy a kötélhúzó lányaink Konyárig húzzák a szaniszlóiakat, de sajnos nem így történt. Meg kellett hajolniuk a túlerővel szemben, csak úgy, mint a fiúknak! Ebben a számban „gyepre került” a csapatunk. Kézilabdában viszont megleckéztettük ellenfelünket, egy gyengébb első félidő után a másodikban sima konyári győzelem született! Tréfás ügyességi vetélkedőkben sem volt hiány, melyben fiataljaink versenyeztek több-kevesebb sikerrel a nézők pedig igazán jól szórakoztak rajta.  Igazi ráadás volt a kispályás foci! Hasonlóképpen, mint tavaly szakadó esőben sárdagasztással kezdődött, de a félidőre elállt az eső és innentől a játék már hasonlított a focihoz is.

A versenyek végén az ellenfélből újra barátokká váltunk, melyet e sportdélután közös élményei emlékezetessé tettek mindannyiónk számára.

Aki ott volt megtapasztalhatta a szaniszlóiak vendégszeretetét! Mindenféle jóval láttak el bennünket! A játék után igazi szaniszlói babgulyás várt ránk, ami jól esett a fáradt résztvevőknek, majd hosszú beszélgetések kezdődtek és ifjaink is új barátokra leltek. Este még sült kolbásszal kínáltak házigazdáink. Későre járt, amikor fáradtan, de élményekkel meggazdagodva indultunk haza és újra megállapíthattuk, hogy jó volt Szaniszlón eltölteni egy napot!

Ez a délután is bizonyította, hogy van igény a két település közötti kapcsolatok további ápolására, mely tovább érleli a kölcsönösen jó viszonyt.

Köszönjük a Wily-csapatnak ezt a csodálatos délutánt!

 

Néhány gondolat

1; Először voltatok Szaniszlón, mi a véleményetek róla?

Tornyi Levente: Nagyon jól éreztem magam, szimpatikusak, barátságosak az ott élő emberek. Tetszett a sportjátékok hangulata és az, hogy a végén mindenki győztes lett... Minél hamarabb szeretnék velük újra találkozni. Az egész kirándulásban szerintem az volt a legjobb, hogy új barátságokat köthettünk.

 

Király Richárd: Én személy szerint jól éreztem magam, örültem a lehetőségnek, hogy ilyen módon is tudjuk tartani velük a kapcsolatot. Meglepetést okozott számomra a jó hangulat és az a fajta barátságosság amivel fogadtak és vendégül láttak minket. A továbbiakban is szeretnék velük minél többet találkozni.

 

2; Elképzelhetőnek tartod-e, hogy a most megalakuló Konyári Ifjúsági Társulat további kapcsolatot tart majd fenn a szaniszlóiakkal?

 

Tornyi Levente: Biztosra veszem! Mindenféleképpen szeretnénk tartani a kapcsolatot velük, vagy ha igényt tartanak rá, szeretnénk, ha csatlakoznának társulatunkhoz és segítenék szervező munkánkat.

 

Király Richárd: Szerintem mindenki, aki akkor, azon a kiránduláson velünk volt ezt biztosra veszi. Elképzelhetőnek tartom akár azt is, hogy az ottani fiatalok között is van olyan, aki szeretne- tagjai legyenek e társulatunknak. Mi ezt örömmel fogadnánk!

 

 

SportSzaniszlo1

 

Az újesztendőben sikeres asztalitenisz bajnokságot rendeztünk a Művelődési Házban a sportág kedvelőinek. Január közepétől minden pénteken fiatalok vették birtokba a nagytermet és két asztalon pattogtak a labdák. Örömünkre szolgált, hogy nagy számban jelentek meg a sportolni vágyók, valamint az őket bíztató barátok, osztálytársak. Jó volt látni, hogy minden héten egy estét itt töltöttek jó hangulatban, a számítógépek elől kiszabadulva a mozgásra éhes, facebook függők! Tiszteletre méltó, hogy akadtak azért idősebb résztvevők is. Február közepétől meghirdettük a bajnokságot. Négy csapat jelentkezett és ettől kezdve, igazán színvonalas mérkőzéseket láthattunk öt fordulón keresztül. Március 4-én véget ért a bajnokság, melynek eredménye lentebb látható. Március 11-én már „csupán” egy sportdélutánt rendeztünk a résztvevőknek, utána eredményhirdetés és szolid zenés vacsora zárta a sportrendezvény sorozatot.

Mindenképpen úgy értékeljük, hogy az elmúlt két hónap sikeres volt és folytatni fogjuk más programokkal immár szabadtéren. A lehetőséget a Művelődési Ház apparátusa biztosítja, melyre ezután is elvárunk benneteket, és azokat is, akik eddig nem vettek részt e nemes időtöltésben.

Tehát fiatalok! Minden pénteken várunk benneteket! Vannak a tarsolyunkban elképzelések, melyeket 2011-ben veletek szeretnénk megvalósítani!

Ennek keretében akarjuk az immár hagyománnyá vált Konyár-Szaniszló sportnapot is megrendezni. A szűkös gazdasági helyzet ellenére mindenképpen fent szeretnénk tartani velük a testvér települési kapcsolatainkat, melyhez ezúton is kérjük a képviselő testület támogatását.

 

Megkérdeztük a résztvevőket:

 

1. Hogy értékeled az asztalitenisz bajnokságot?

 

Tornyi Tibor: Ez az egész bajnokság hatással volt a bioritmusomra és az idegrendszeremre. Mármint ez az egész nagyon jó és élvezetes volt, együtt lehettünk a haverokkal és együtt bohóckodtuk át ezt az egész bajnokságot.

 

Balogh Erika: Nagyon jól éreztem magam, mint szurkoló, jó volt a társaság és a hangulat.

 

2. Szeretnéd-e, hogy továbbra is lehetőség legyen hasonló szórakozásra péntek esténként, vannak-e javaslataid?

 

Tornyi Tibor: Igen, szerintem nagyon jó ötlet, hogy megszervezték ezt az egészet, mert a fárasztó hétköznapok után legalább jut idő a barátokra, ismerősökre. Lehetőségünk van így péntekenként egy kicsit kikapcsolódni. Ez az egész én legalábbis úgy veszem észre, hogy összehozza egy kicsit ezt a baráti társaságot!

Javaslatok: főzés, előadások nézése, karaoke, lábtenisz bajnokság

 

Balogh Erika: Igen, szerintem nagyon jó időtöltés lenne, a barátokkal tölteni a péntek estét, a fárasztó hét után.

Javaslatok: Mindenféleképpen folytatódjon a ping-pong és minden, ami a focihoz kapcsolódik.

 

 

 

A 2011-es asztalitenisz bajnokság végeredménye:

 

1: KISSASOK csapata

Sasi Lajos, Kiss Tamás, Sasi Attila

 

2: BAD BOYS csapata

Király Richárd, Tornyi Levente, Budai László

 

3: KIRÁLYOK csapata

Kiss Péter, Kiss Tamás, Tornyi Tibor

 

4: SOLDIERS

Nagy Gyula, Horváth Ádám, Nagy Richárd

 

Gratulálunk a résztvevőknek!

 

Asztalitenisz

 

Társulatunk elsődleges célja: ifjúsági rendezvények lebonyolítása, sportprogramok, versenyek szervezése, ami a helyi fiatalok összefogásával valósulna meg. Mindemellett közösen próbáljuk élvezetesebbé, hasznosabbá tenni a szürke hétköznapokat, és segítünk jó programokkal gazdagítani a helyi fiatalok szabadidejét. Szeretnénk minél több fiatalt bevonni ebbe a társulatba. Célunk, hogy e közösségbe ne csak diákok, hanem minden 25 év alatti szórakozni vágyó  fiatal bekerüljön és megtalálja itt a helyét. Várjuk az érdeklődők jelentkezését!

A falunk, Konyár kulturális életébe, mint aktív résztvevők és szerevezők kívánunk bekapcsolódni.

Induló létszámunk körülbelül 15 fő, melyből körülbelül 10-12 ember azonnal mozgatható, de szeretnénk, ha folyamatosan bővülnek társulatunk. A tervezett sportversenyeink között szerepel ping-pong-, futball és lábtenisz bajnokság.

Szükségünk lenne olyan segítőkész emberekre, akik támogatnák elképzeléseinket. A sportprogramok rendezéséhez megfelelő felszerelés és jó szervezőkészség kell. A legtöbb tagunk hobbija a ping-pong, és a futball. Ha itt helyben igény mutatkozna rá, akkor a lehetőségeinkhez mérten más sportágak felé is nyitnánk.

 
Akadálymentes mód váltás
Étlap
Belterületi úthálózat fejlesztése Konyáron
Új bölcsődei férőhelyek kialakítása Konyáron
MFP kommunális eszköz beszerzése
EÜ ALAPELLÁTÁS INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE
Konyári Családsegítő és Gyermekjóléti Szolg. fejl.
Konyár Község Önk. ASP Központhoz való csatlakozása
Magyar Falu Orvosi eszköz
Magyar Falu Orvosi eszköz 2020
VP6-7.2.1-7.4.1.2-16
Szolgálati lakás
Magyar Falu Közterület karbantartás
Magyar Falu Útfelújítás
Faluházak felújítása
Óvodai játszóudvar fejlesztés
Leader - Közösségi terek és kapcs. szolg.
Magyar Falu MFP-UHK/2021
MFP-UHK/2022.
Önkormányztai tul. lévő ingatlanok fejlesztése - 2021
MFP-KOEB/2021.
Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Konyár településen
MFP-UHJ/2023. Út, híd, járda építése/felújítása